Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Elsevier roept MCA uit tot beste ziekenhuis

Ieder jaar doet Elsevier onderzoek naar de staat van de ziekenhuizen in Nederland. Voor het eerst dit jaar zijn de universitair medische centra afzonderlijk vergeleken: de hoogste score is voor het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Het Medisch Centrum Alkmaar is het beste algemene ziekenhuis. In totaal zijn 91 ziekenhuizen beoordeeld aan de hand van 542 indicatoren voor de kwaliteit van de zorg.
Elsevier roept MCA uit tot beste ziekenhuis
Foto: ANP - Koen Suyk

Het meest patiëntgericht zijn het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam en het Ziekenhuis Bronovo in Den Haag. Daar is de dienstverlening aan de patiënt het best, en zijn de wachtlijsten naar verhouding kort.Medische zorg

Het Ikazia Ziekenhuis en het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam, het Medisch Spectrum Twente in Enschede en het Ziekenhuis Rivierenland in Tiel bieden de meest veilige en up-to-date medische zorg.

Refaja onderaan

Het resultaat is geen ranglijst, maar een vergelijking van ziekenhuizen ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Acht ziekenhuizen bleven het verst onder het gemiddelde, met een laagste score voor het Refaja Z
iekenhuis in
Stadskanaal.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.