Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Emmense mag pgb voorlopig houden

De rechter deed vandaag uitspraak in de zaak van Ingrid de Wacht tegen de gemeente Emmen. Emmen heeft met ingang van 1 januari van huishoudelijke hulp een algemene voorziening gemaakt en daardoor was een persoonsgebonden budget (pgb) niet meer mogelijk voor De Wacht. De rechter oordeelt vandaag dat zij haar pgb voorlopig mag behouden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Emmense mag pgb voorlopig houden

In Emmen krijgen mensen met een indicatie voor huishoudelijke hulp nu standaard een hulp van een schoonmaakbedrijf, dat gecontracteerd is door de gemeente. De gemeente Emmen vindt dat huishoudelijke hulp een algemene voorziening is in plaats van een individuele voorziening. Voor een algemene voorziening kun je geen pgb krijgen, voor een individuele voorziening wel.

Voorlopige voorziening
Pgb-houder De Wacht spande hiertegen een zaak aan, daarbij gesteund door de advocaat van de belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget, Per Saldo. De rechter kende vandaag een voorlopige voorziening toe, in afwachting van een uitspraak door de meervoudige rechter. Die rechtszaak start

0
26

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.