Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Epd-scan verbetert dossiers huisartsen

Mark van Dorresteijn
De kwaliteit van dossiervorming is duidelijk verbeterd na gebruik van een epd-scan. De verbeteringen werden vooral gerealiseerd in praktijken waar dat het hardste nodig was. Zo blijkt uit een onderzoek van het Nivel.
Epd-scan verbetert dossiers huisartsen
Foto: ANP

Het onderzoek werd gedaan in de regio Twente. Bij honderd huisartsenpraktijken werd een epd-scan uitgevoerd. Dit instrument meet de kwaliteit van de registratie in het elektronisch patiëntendossier van de huisarts. De huisartsenpraktijk kan zichzelf vergelijken met andere praktijken en wordt gewezen op verbeterpunten.

Resultaat

Bij een herhaalde meting in 2012 blijkt dat de huisartsen gegevens meer gestructureerd vastleggen, en ziekte-episodes, de medicatiedossiers en de medicatiebewaking vollediger bijhouden. Bovendien zijn de verschillen tussen praktijken en tussen de verschillende softwarepakketten verminderd. De huisartsen registreren meer uniform. Nivel-onderzoeker Robert Verheij: ‘Het goed bijhouden van het dossier is essentieel om goede zorg te leveren. Een waarnemende collega-huisarts in de praktijk moet er zeker van kunnen zijn dat het dossier goed is bijgehouden. Dit onderzoek maakt duidelijk dat de epd-scan een nuttig hulpmiddel is om de kwaliteit van het dossier op een hoger plan te krijgen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.