Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eric van Roon benoemd tot hoogleraar Klinische Farmacotherapie

Mark van Dorresteijn
Eric van Roon is per 16 juni 2013 benoemd tot honorair hoogleraar Klinische Farmacotherapie bij het onderzoeksinstituut Groningen Research Institute of Pharmacy (GRIP) aan de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen.
Eric van Roon benoemd tot hoogleraar Klinische Farmacotherapie

Van Roon zal met deze benoeming de werkzaamheden in de dagelijkse farmaceutische praktijk in het Medisch Centrum Leeuwarden gaan combineren met onderwijs en onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Met deze combinatie van werkzaamheden wordt beoogd om de interactie tussen universitair onderzoek en onderwijs en het farmaceutisch werkveld in een topklinisch ziekenhuis verder te verbeteren. De huidige onderzoekslijnen richten zich op uitkomsten van behandelingen op het gebied van de oncologie, bariatrische chirurgie en cardiologie en op het gebied van medicatieveiligheid.

Ervaring
Van Roon is sinds 1998 werkzaam als ziekenhuisapotheker bij het Medisch Centrum Leeuwarden. Sinds 2007 is hij opleider Ziekenhuisfarmacie binnen het MCL en sinds 2010 opleider Klinische Farmacologie. Naast de farmaceutisch-inhoudelijke verantwoordelijkheden is van Roon sinds 2007 medisch manager van het centrum Ziekenhuisfarmacie van het MCL.  Van Roon is vicevoorzitter van de regionale Toetsingscommissie Patiëntgebonden Onderzoek (rTPO)  en lid van de Werkgroep Geneesmiddelen van de Wetenschappelijke Adviesraad van het College van Zorgverzekeringen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.