Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

EyePad reduceert angst in Het Oogziekenhuis

Het Oogziekenhuis Rotterdam werkt met een checklist op de iPad om te controleren of patiënten en begeleiders alle informatie hebben ontvangen. Het EyePad-project dingt mee naar de Spider Award die dit jaar wordt uitgereikt op de eerste Nederlandse HIMSS-conferentie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
EyePad reduceert angst in Het Oogziekenhuis
Foto: Het Oogziekenhuis

Patiënten krijgen in Het Oogziekenhuis op de dag van de operatie een checklist (Eyepad) aangeboden in de vorm van een applicatie op een iPad. In de checklist staat over welke onderwerpen patiënt en begeleider informatie moet ontvangen. Een item aanvinken betekent dat de patiënt en begeleider informatie over dat onderwerp ontvangen en begrepen hebben. Gedurende de dag kan de lijst ingevuld worden. Aan het eind van de dag controleren patiënt en begeleider of alle informatie is ontvangen en begrepen. In het ontslaggesprek bekijkt de verpleegkundige met de patiënt en begeleider over welke onderwerpen de patiënt nog geen informatie ontvangen heeft.

1
31

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.