Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Freek Korver vertrekt bij MCA-Gemini Group

Het enig overgebleven lid van de raad van bestuur van de MCA-Gemini Group, Freek Korver, vertrekt halverwege 2010. Dit meldt het Noordhollands Dagblad.
Freek Korver vertrekt bij MCA-Gemini Group

Freek Korver werkt sinds 1992 al bij de MCA-Gemini Group als zorggroepmanager. Sinds mei 2008 bekleedt hij de rol van vice-voorzitter van de Raad van Bestuur. Verder is Korver sinds 2004 bestuursvoorzitter van de NVZD Geneeskundige vereniging.

Vertrouwensbreuk

Eerder al vertrokken Hans Kedzierski en Bart Bemelmans na een vertrouwensbreuk met specialisten. Nu vertrekt ook het laatste lid, Freek Korver. Hij meldde eerder in het Noordholland Dagblad de vertrouwensbreuk te willen herstellen.

Nieuw Bestuur

Interim-manager Frits van den Broek wil boven de ziekenhuizen een nieuwe Raad van Bestuur zien, die uit twee mensen bestaat. “Dat kan voldoende zijn. Sommigen denken dat hoe groter de organisatie, hoe meer mensen in het bestuur moeten zitten. Mijn ervaring is dat je dan juist meer verschillen van mening hebt”, aldus de interim-manager. Het idee is een financieel verantwoordelijke in het Gemini te stationeren en de zorginhoudelijke verantwoordelijkheid neer te leggen in Alkmaar. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Bemelmans weg bij MCA Gemini Groep

Hans Kedzierski verlaat MCA Gemini Groep

Fusie Gemini Ziekenhuis en MCA onder druk

Gemini koopt programma van Waterlandziekenhuis

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.