Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gebiedsverbod om bedreiging verpleegkundige

Mark van Dorresteijn
Een 37-jarige man is veroordeeld tot 200 werkstraf en een half jaar voorwaardelijke gevangenisstraf vanwege de bedreiging van een verpleegkundige. Ook legde de rechtbank hem een gebiedsverbod op.
Gebiedsverbod om bedreiging verpleegkundige

De man, Adrianus van E. uit Utrecht, kwam ’s nachts gewapend met twee messen en een vleesvork op de afdeling cardiologie van het UMC in Utrecht om verhaal te halen bij een verpleegkundige. De verpleegkundige zou volgens hem onrechtmatig gehandeld hebben bij de verpleging van zijn vrouw. Afgelopen voorjaar stierf de echtgenote van de man in het UMC aan een hartkwaal. Volgens Van E. heeft de verpleegkundige toen een ernstige medische fout gemaakt. Van E. diende een klacht in. Deze klacht werd afgewezen. De verpleegkundige had volgens het protocol gehandeld.

Terreur

In reactie op deze afwijzing viel Van E. de verpleegkundige maandenlang lastig bij de uitgang van het ziekenhuis. In september wist de verdachte midden in de nacht met wapens het ziekenhuis binnen te komen. De verpleegkundige was op dat moment niet aan het werk. Deze zat overspannen thuis. Van E. is verminderd toerekeningsvatbaar. Hij mag geen contact zoeken met medewerkers van het ziekenhuis en hij mag ook niet op de Uithof in Utrecht komen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.