Geen uurtje-factuurtje voor wijkverpleegkundige’

De bekostiging van de wijkverpleegkundige zal niet gaan via een systeem van ‘uurtje-factuurtje’, maar zal deels gebeuren via populatiebekostiging en uitkomstbekostiging. Dat schrijft staatssecretaris Martin van Rijn van VWS aan de Tweede Kamer in een brief over de aanspraak wijkverpleging in de Zorgverzekeringswet.
‘Geen uurtje-factuurtje voor wijkverpleegkundige’

De wijkverpleging gaat vanaf 1 januari 2015 van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet (Zvw).  De huidige extramurale AWBZ-functie verpleging en het overgrote deel van de huidige extramurale AWBZ-functie persoonlijke verzorging zullen onder de Zvw-prestatie wijkverpleging vallen. Dat geldt ook voor de medisch-specialistische verpleging thuis, die nu al onder Zvw valt, en taken die vallen onder het programma Zichtbare Schakel, zoals het coördineren en regisseren van de zorgvraag van cliënten. Zorgverzekeraars draaien voor de kosten op, omdat de wijkverpleging in het basispakket komt. Ze mogen wel zelf bepalen of hun verzekerden een verwijzing van de huisarts nodig hebben voor de aanspraak

4
44

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.