Gemeenten beslissen over reddingsplan Buurtzorg voor TSN

Gemeenten hebben de sleutel in handen voor de toekomst van TSN. Begin volgende week beslissen ze over het definitieve reddingsplan van Buurtzorg. ‘Als we achteraf in een gemeente meer overhouden dan we hadden afgesproken, dan zijn we bereid om dat terug te geven.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Jos_450.jpg

TSN Thuiszorg verkeert sinds 30 november in surseance van betaling. De bewindvoerders Van der Hel en Daniëls verkennen sindsdien levensvatbare oplossingen voor TSN. Buurtzorg Nederland werkt aan een landelijk reddingsplan. De 307 gemeenten waarin TSN actief is, krijgen dit waarschijnlijk begin volgende week. Op basis daarvan nemen ze een beslissing of ze meedoen of niet. Dan wordt duidelijk of de banen van 12.000 mensen behouden kunnen blijven.

Subsidie voor sociale innovatie
Buurtzorg Nederland wil de huishoudelijke manier op een andere manier organiseren. Het vakmanschap van de zorgwerkers staat daarbij centraal. Ze zullen meer moeten doen dan alleen schoonmaken.

0
38

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.