Gemeenten: Uitvoering pgb loopt gevaar

Gemeenten worstelen met de uitvoering van het pgb via trekkingsrecht. Zij ervaren financiële, organisatorische en technische problemen. Als er voor eind augustus geen oplossing is, dan willen de gemeenten uitstel van de uitvoering van het trekkingsrecht.
Gemeenten: Uitvoering pgb loopt gevaar

Dat schrijven de G32, G4 en Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in een brief aan staatssecretaris Van Rijn. De gemeenten zeggen in eerdere overleggen meerdere malen de knelpunten kenbaar gemaakt te hebben, maar deze worden onvoldoende aangepakt. Daardoor komen mogelijk 130.000 budgethouders in de problemen.

Computersysteem en definities

De gemeenten ervaren vooral problemen in hun samenwerking met de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dat wordt onder andere veroorzaakt door verouderde ict-systemen van de SVB die niet aansluiten op de systemen van gemeentes. Woordvoerder Caspar Itz van de VNG legt uit dat gemeenten resultaatgericht willen sturen terwijl het systeem van de SVB alleen

0
44

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.