Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Genomineerden Zorgmanager van het Jaar 2018 bekend

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
De genomineerden voor de prijs van de Zorgmanager van het Jaar 2018 zijn bekend. Het zijn Peter Langenbach, Gertrude van den Brink en Mark van Houdenhoven.
Trofee Zmvhj660

Zij zijn voorgedragen door een selectiecommissie bestaande uit hoogleraar Pauline Meurs en adviseur en managementcoach Frits Verschoor. De prijs voor de Zorgmanager van het Jaar is een prestigieuze prijs die wordt toegekend aan de manager in de gezondheidszorg die zich het afgelopen jaar heeft onderscheiden door bijzondere prestaties. Vorig jaar is de prijs gewonnen door bestuursvoorzitter Ernst Kuipers van Erasmus MC.

Gertrude van den Brink

Gertrude van den Brink
Mark van Houdenhoven

Gertrude van den Brink is bestuursvoorzitter van Middin, een organisatie voor mensen met beperkingen, ouderen en gezinnen in Zuid-Holland. De organisatie met 3000 medewerkers werkt vanuit 180 locaties. Van den Brink heeft de kernwaarden herijkt en samen met de teams een nieuwe visie , ‘Middin-kompas’, opgesteld die intern richting geeft aan de organisatie en toegerust is om antwoord te geven op de nieuwe vragen vanuit de samenleving.

Mark van Houdenhoven

Mark van Houdenhoven is bestuursvoorzitter van de Sint Maartenskliniek. De drie klinieken in Nijmegen, Boxmeer en Woerden zijn gespecialiseerd in bewegen zonder beperking. Van Houdenhoven heeft de positie van het ziekenhuis sterk verbeterd door partnerships aan te gaan met het bedrijfsleven en door nieuwe afspraken te maken met collega-ziekenhuizen. Het ondernemerschap in de organisatie is weer terug.

Peter Langenbach

Peter Langenbach

Peter Langenbach is voorzitter van de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis en bestuurder van Spijkenisse Medisch Centrum . Bij zijn aantreden had de combinatie te kampen met forse problemen op financieel gebied en op het gebied van kwaliteit. Spijkenisse Medisch Centrum stond onder verscherpt toezicht van de IGZ. Twee jaar later is op alle terreinen sprake van flinke vooruitgang en is een meerjarenvisie ontwikkeld die wordt gedragen door de organisatie.

Bekendmaking

Op 19 april wordt bekend wie de Zorgmanager van het Jaar 2018 is. Dat gebeurt op een feestelijke netwerkbijeenkomst op de locatie van IBO Business School in Leusden. Juryvoorzitter André Rouvoet, tevens voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, zal de winnaar bekendmaken. De andere leden van de jury zijn Marlies Ott, programmadirecteur van de Top Class bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, Albert Arp, algemeen directeur van de Jaarbeurs en de winnaar van vorig jaar Ernst Kuipers.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.