Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GezondheidsLab Utrecht wil onnodige doorverwijzingen tegengaan

Redacteur Zorgvisie
Een snelle diagnose waarvoor de cliënt in zijn eigen wijk terecht kan. Dat is wat de initiatiefnemers van het GezondheidsLab willen realiseren. Het eerste GezondheidsLab wordt in januari 2018 in Utrecht Zuidwest geopend.
Lab
Foto: AdobeStock

Het GezondheidsLab is een samenwerking tussen Huisartsen Utrecht Stad (HUS), het Diagnostisch Centrum Saltro, het Diakonessenhuis, het St. Antonius Ziekenhuis en het UMC Utrecht. Daardoor werken alle medische disciplines erin samen, melden de deelnemers. Mensen uit de wijk kunnen daardoor, na doorverwijzing van hun huisarts, dicht bij huis terecht voor allerlei verschillende vormen van medisch onderzoek. De resultaten daarvan zijn meestal binnen 24 uur bekend, melden de initiatiefnemers. Daarbij krijgen de patiënten ook uitleg en advies van een medisch specialist.

Huisartsen in het GezondheidsLab kunnen voor hun cliënten direct contact opnemen met laboranten en specialisten als er overleg nodig is. ‘Zo kan voor de cliënt in een kort tijdsbestek een optimaal zorgadvies worden geformuleerd. Doordat huisartsen en specialisten nauw samenwerken, worden onnodige doorverwijzingen naar het ziekenhuis en dubbele diagnostiek zoveel mogelijk voorkomen’, melden de deelnemers.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.