Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groen licht fusie MCH en Bronovo

Ziekenhuizen MCH en Bronovo-Nebo mogen vanaf vandaag bestuurlijk fuseren. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een akkoord gegeven op de fusiemelding. De bestuurlijke fusie betekent dat de stichting MCH en de stichting Bronovo-Nebo nu worden ondergebracht in een holding, met één raad van toezicht en één raad van bestuur.
Groen licht fusie MCH en Bronovo
Foto: Stockxchng

De bestuurlijke fusie is een van de eerste, die onder de nieuwe regelgeving van de NZa wordt goedgekeurd. In december 2013 heeft de Autoriteit Consument en Markt voor de fusie het groene licht gegeven.

Eén organisatie

Voorafgaand aan het definitieve akkoord van de NZa hebben de raden van toezicht van Bronovo-Nebo en MCH het besluit om bestuurlijk te fuseren, goedgekeurd. De afgelopen maanden hebben de ondernemingsraden, verenigingen van medisch specialisten, cliëntenraad/patiëntenadviesraden een positief advies uitgebracht over de fusie. Het doel is om op korte termijn een juridische fusie te realiseren, waarbij MCH en Bronovo-Nebo één organisatie worden.

Ambities

Met de fusie willen de ziekenhuizen basisspecialistische en topklinische zorg en verpleeghuiszorg voor patiënten in de Haagse regio blijven garanderen vanuit de vertrouwde locaties Bronovo, Nebo, MCH Westeinde en MCH Antoniushove. Door de fusie kunnen MCH en Bronovo beter inspelen op de kwaliteitsnormen van wetenschappelijke verenigingen, IGZ en zorgverzekeraars waardoor steeds meer specialismen zoals chirurgie, gynaecologie en neurologie intensiever met elkaar samenwerken. Ook kunnen de ziekenhuizen optimaal anticiperen op toekomstige ontwikkelingen in de ziekenhuissector, waaronder de financiële perspectieven. Ook blijven zij zo een aantrekkelijke werkgever, omdat een breed palet aan zorg kan worden geboden.

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.