Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

HagaZiekenhuis en Reinier de Graaf Groep mogen fuseren

Het HagaZiekenhuis en de Reinier de Graaf Groep mogen fuseren. Dat maakt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) vandaag bekend. Het HagaZiekenhuis biedt algemene ziekenhuiszorg en topzorg aan en de Reinier de Graaf Groep biedt met name algemene ziekenhuiszorg aan.
HagaZiekenhuis en Reinier de Graaf Groep mogen fuseren
Foto: ANP Lex van Lieshout

De NMa ziet dat de concentratie geen negatieve effecten heeft voor de concurrentie. ‘Er blijven voldoende andere ziekenhuizen over waar patiënten naar toe kunnen gaan als zij niet tevreden zijn over het aanbod van het HagaZiekenhuis en/of de Reinier de Graaf Groep’, zegt Henk Don, bestuurslid van de NMa.

Onderzoek naar fusie

Bij het onderzoek naar het effect van de fusie tussen de ziekenhuizen heeft de NMa onder meer de reistijden en patiëntstromen in kaart gebracht tussen de fusiepartners en naar andere ziekenhuizen. Daarnaast zijn vragen gesteld aan concurrerende ziekenhuizen en vijf zorgverzekeraars in de regio. De NMa komt tot

1
16

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.