Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Havenziekenhuis digitaliseert voorschrijven medicatie

Mark van Dorresteijn
Het Havenziekenhuis heeft binnen twee maanden op alle verpleegafdelingen het elektronisch voorschrijven van medicijnen door specialisten ingevoerd. Daarnaast is de registratie van toediening door verpleegkundigen gedigitaliseerd. Het nieuwe systeem is geleverd door CSC.
Havenziekenhuis digitaliseert voorschrijven medicatie

Volgens het ziekenhuis verlopen de medicatieprocessen nu veiliger. Artsen schrijven de medicijnen nu rechtstreeks vanuit het elektronisch patiënten dossier voor. De informatie wordt elektronisch doorgestuurd naar de medewerkers van de apotheek, waar meteen in het systeem geverifieerd en geaccordeerd wordt. Vervolgens gaat er een bericht terug naar het systeem en de verpleegkundige reikt de medicijnen op de verpleegafdeling aan de patiënt uit.

Samenwerking

Bianka Mennema is voorzitter van de medische staf en programmamanager van het totale epd project binnen het Havenziekenhuis. Zij licht toe hoe deze snelle introductie tot stand is gekomen. ‘We zochten een bewezen systeem dat goed zou integreren met ons ziekenhuisinformatiesysteem van McKesson. Omdat we onze medicijnen van de apotheek van het Maasstad Ziekenhuis krijgen, wilden we een systeem dat ook goed functioneert in regionale samenwerkingsverbanden.’ Sinds december 2012 zijn alle verpleegafdelingen over op het nieuwe systeem. ‘Het hele proces is nu in een keer papierloos en dat vergroot de veiligheid en de efficiëntie van het voorschrijven en toedienen van medicijnen enorm. We gaan nu verder met de andere onderdelen van ons epd-project’, aldus Mennema.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.