Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Helmond vreest geldtekort voor thuiszorg

De gemeente Helmond vreest een tekort van 1,2 miljoen euro voor de thuiszorg in 2010-201. Aanleiding hiervoor is het voornemen van staatssecretaris Bussemaker van VWS om de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) te wijzigen.
Helmond vreest geldtekort voor thuiszorg

Als gevolg van de wijziging van de Wmo kunnen burgers die huishoudelijke hulp ontvangen per 1 januari 2009 kiezen voor thuishulpen in vaste dienst en mogen ze de goedkopere alfahulpen weigeren.

Tarieven omhoog

Om te zorgen dat thuiszorginstellingen alfahulpen volgend jaar in vaste dienst nemen, moet het afgesproken tarief omhoog van 16,50 naar 19,50 euro per uur. Bussemaker trekt vooralsnog geen extra geld uit voor de maatregel.

Wethouder Boetzkes van Welzijn van de gemeente Helmond stelt in het Eindhovens Dagblad: “En dat terwijl we tot die tijd nu al een structureel tekort hebben van drie ton. Alles bij elkaar loopt dat tot 2011 op tot 1,2 miljoen”.

Contracten openbreken

Helmond heeft zojuist contracten afgesloten met vier partijen: Savant, Actief Zorg, St. Annaklooster en Zorgboog. Savant Thuiszorg, waar de banen van 300 medewerkers op de tocht staan, en de vakbond Unie Zorg en Welzijn vinden dat de contracten nu moeten worden opengebroken. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Cliënt mag alfahulp weigeren

300 gedwongen ontslagen bij Savant

Thuiszorg stapt massaal over op alfahulp

‘Breng alphahulp onder CAO Thuiszorg’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.