Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Henk ter Avest verlaat GGz Centraal

Mark van Dorresteijn
Henk ter Avest stopt per 14 november 2013 als bestuurder van GGz Centraal. Na ruim 35 jaar werken in de gezondheidszorg bereikte hij de pensioengerechtigde leeftijd. Met ingang van 1 januari 2014 volgt Albert van Esterik ter Avest op als bestuurder.
Henk ter Avest verlaat GGz Centraal

Als bestuurder maakt Henk ter Avest deel uit van de raad van bestuur van GGz Centraal en daarvoor van Meerkanten ggz. In zijn loopbaan heeft hij zijn beleid steeds succesvol gericht op een gezonde financiële huishouding, in het belang van de patiëntenzorg. Vanuit zijn betrokkenheid bij de bedrijfsvoering droeg Ter Avest, veelal via de koepelorganisatie GGZ Nederland, op een aantal terreinen bij aan landelijke ontwikkelingen in de geestelijke gezondheidszorg, onder meer op het gebied van automatisering, vastgoedontwikkeling en (collectieve) verzekeringen.

Omgekeerde integratie

Opmerkelijk was zijn inzet en zijn verantwoordelijkheid voor een proces van ‘omgekeerde integratie’ in het begin van deze eeuw. Een ontwikkeling die samen met de gemeente Ermelo is gerealiseerd. Onder de naam ‘Hof van Chevallier’ kwam daar op het terrein van psychiatrisch ziekenhuis Veldwijk een woonwijk tot stand met ruim 80 woningen. Integratie, niet door (ex-)patiënten in woonwijken van Veluwse gemeenten te huisvesten maar door ‘gewone’ gezinnen koopwoningen te bieden op landgoed Veldwijk. Naast zijn langdurige bestuurlijke werk in de geestelijke gezondheidszorg heeft Ter Avest als vrijwilliger zowel in Nederland als voor internationale projecten in ontwikkelingslanden een grote maatschappelijke bijdrage geleverd.

Albert van Esterik

Van Esterik studeerde gezondheidswetenschappen in Maastricht. Hij begon zijn loopbaan bij de adviesgroep gezondheidszorg van Twynstra Gudde in Amersfoort. Daarna is hij werkzaam geweest als divisie directeur in het AMC. Sinds 2007 werkt van Esterik als manager bedrijfsvoering in ziekenhuis Tergooi. Hij is daar verantwoordelijk geweest voor een groot aantal afdelingen in het primair proces, waaronder de psychiatrie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.