Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Hervormingen langdurige zorg eindelijk gepresenteerd

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) presenteert vandaag zijn langverwachte brief over de hervorming van de langdurige zorg. Opvallende nieuwe punten zijn dat er een recht op het persoonsgebonden budget (pgb) komt in de AWBZ en de Wmo. In de zorgverzekeringswet (Zvw) komt een nieuwe aanspraak voor thuisverpleging.
Hervormingen langdurige zorg eindelijk gepresenteerd
Foto: ANP - Evert-Jan Daniels
Premium
Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. De plannen vragen om een grotere inzet van vrijwilligers en creatieve oplossingen van gemeenten bij het organiseren van ondersteuning.
   Zorgvoorelkaar.com kan een antwoord zijn op deze behoefte. De website is een online marktplaats voor hulp en zorg, waar hulpvragers en -aanbieders eenvoudig met elkaar in contact komen (in hun eigen regio). Op onze website is duidelijk te zien dat onze marketing inspanningen leidt tot een duidelijke stijging in het aantal hulpvragers en aanbieders. Het gemakkelijk hulp kunnen bieden in de eigen buurt stimuleert de burgerparticipatie. Zorgvoorelkaar is actief in 8 gemeenten, waaronder Breda, Delft en Geldrop-Mierlo. De resultaten zijn veelbelovend.

  2. Lees alle reacties
  3. Dat constante wisselen van bezuinigingsbeleid, leidt tot meer verdeeldheid en financieel verlies,dat gepolder in de zorg ben ik zo beu….Een van de redenen dat ik met de stille trom vertrokken ben!
   Weet wel waarop bezuinigd moet worden…Ja toch logisch, bij de graaiende topinkomens valt nu nog te oogsten!?

  4. Iets redelijk snel voor elkaar krijgen vergt afstemming/onderhandelen/compromissen sluiten/geven en nemen, maar over de zorg worden zoveel uitspraken gedaan — richting de burger — die later weer teruggedraaid worden (gelukkig maar) dat diezelfde burger de overtuiging krijgt DAT MEN MAAR WAT ZIT AAN TE MODDEREN.
   Ik zal de reden geven waarom. Als een NOODZAKELIJK voorstel mogelijk stemmen gaat kosten wordt het afgezwakt of gaat niet door.
   LET OP: de zorg wordt niet gestuurd door wat de patient of hulpbehoevende of gehandicapte nodig heeft, maar wat politiek het beste uitkomt.
   Het is maar waar je attentie op legt als minister en staatssecretaris van ZORG VOOR DE HULPBEHOEVENDE MEDEMENS.
   Wat zijn we nog ver van huis.

  5. Ik ben al blij dat het ministerie de hervormingsplannen geen VISIE meer noemt. Een visie is alleen mogelijk als er geld genoeg is. Moet men bezuinigen, dan wordt de visie altijd beïnvloed (of met een medisch term gebiast). Gelukkig hebben we nog steeds dezelfde ZORGVISIE

  6. Vandaag linksom , morgen rechtsom, lijkt me langzamerhand dat met al deze wijzigingen niemand door de bomen meer het bos zien, overigens als er 40% op de huishoudelijke zorg gekort zou worden verdwijnen er nog altijd 23000 banen, wel nieuwe kansen voor de bulgaren om een pgb aan te vragen, weekers komt er toch pas jaren later achter dat ze niet in nederland wonen.

  7. door de ‘zin’ v/h ggz weer toe te geven, kunnen ze van voor af aan beginnen.
   Te gek voor woorden, dan moeten ze net als in andere disciplines de richtlijnen strikt naleven,met de woorden ‘deze patienten zijn voor het hele leven onderdeel van de inboedel, inventaris vd praktijk’ moet uit de boeken.
   Eigen bijdrage is in deze discipline niet meer dan billijk!!!!