Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Hevel zware gehandicaptenzorg niet over naar gemeenten’

‘Ik hoop niet dat staatssecretaris Martin van Rijn van VWS in februari beslist om ook gehandicapten met een zorgzwaarte van het niveau drie en vier over te hevelen naar de Wmo.’ Dat zegt bestuursvoorzitter Greet Prins van gehandicaptenzorgaanbieder Philadelphia Zorg vandaag.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Hevel zware gehandicaptenzorg niet over naar gemeenten’

In februari komt staatssecretaris Van Rijn met een brief aan de Tweede Kamer over de hervormingen van de AWBZ. Bestuursvoorzitter Prins hoopt dat Van Rijn vooral zal inzetten op besparing via innovatie en een meer praktische aanpak. ‘We kunnen heel veel bereiken en besparen als we een cultuuromslag maken in de gehandicaptenzorg. Anders nadenken over wat we cliënten zelf kunnen laten doen en wat per sé geregeld moet zijn. Maar om mensen met het verstand van een achtjarige helemaal verantwoordelijk te maken voor hun eigen reilen en zeilen is wat mij betreft geen heilzame weg.’

Bezuiniging van tien procent
Prins

1
43

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Een van van Rijn’s ouders is in het verpleegtehuis. Wat zou het fijn zijn als alle patienten in verpleeg en verzorgingstehuizen het minstens de helft zo goed hadden als die ouder van van Rijn; dan is dat al een hele vooruitgang voor die patienten. Het blijkt dat zelfs zo’n zin nog te moeilijk is voor Schippers en consorten en voor de bestuurders van verpleeg en zorginstellingen.
    Mevr Prins wil ZZP3 en 4 niet naar de gemeenten. Ik wel want dan loopt het hartstikke spaak en komt men er — helaas over de ruggen van die arme patienten — achter dat ze weer niet geluisterd hebben naar mensen die dagelijks vertoeven in verpleeg en verzorgingstehuizen; daar is ook geen aanleiding voor want met de ouders van Schipper, van Rijn en van de bestuurders komt het pico bello in orde

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.