Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Hevel zware gehandicaptenzorg niet over naar gemeenten’

‘Ik hoop niet dat staatssecretaris Martin van Rijn van VWS in februari beslist om ook gehandicapten met een zorgzwaarte van het niveau drie en vier over te hevelen naar de Wmo.’ Dat zegt bestuursvoorzitter Greet Prins van gehandicaptenzorgaanbieder Philadelphia Zorg vandaag.
‘Hevel zware gehandicaptenzorg niet over naar gemeenten’

In februari komt staatssecretaris Van Rijn met een brief aan de Tweede Kamer over de hervormingen van de AWBZ. Bestuursvoorzitter Prins hoopt dat Van Rijn vooral zal inzetten op besparing via innovatie en een meer praktische aanpak. ‘We kunnen heel veel bereiken en besparen als we een cultuuromslag maken in de gehandicaptenzorg. Anders nadenken over wat we cliënten zelf kunnen laten doen en wat per sé geregeld moet zijn. Maar om mensen met het verstand van een achtjarige helemaal verantwoordelijk te maken voor hun eigen reilen en zeilen is wat mij betreft geen heilzame weg.’

Bezuiniging van tien procent
Prins

1
31

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.