Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoefsmit voorzitter Nij Smellinghe en Zorggroep Pasana

Mark van Dorresteijn
Norbert Hoefsmit is per 1 oktober 2014 benoemd tot interim-voorzitter van de raad van bestuur van ziekenhuis Nij Smellinghe en Zorggroep Pasana. Hij vult daarmee de vacature in die is ontstaan na het vertrek van Peter Littooij. Littooij treedt op 1 oktober aan als Lid van de Raad van Bestuur van het Groningse Martini Ziekenhuis.
Hoefsmit voorzitter Nij Smellinghe en Zorggroep Pasana
Foto: Norbert Hoefsmit

Hoefsmit is de afgelopen negen maanden betrokken geweest bij De Jutters, een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Deze instelling is in de financiële problemen geraakt door de introductie van de dbc-financiering en de transitie in de jeugdzorg. Per 1 januari 2015 fuseert De Jutters met Jeugdformaat; een regionale aanbieder van jeugdzorg. Daarnaast is er een intensieve samenwerking gerealiseerd met de Parnassia Groep.

Ervaring

De nieuwe bestuurder heeft zowel een medische als een bedrijfskundige achtergrond en vervulde in zijn loopbaan diverse management- en bestuursfuncties in de zorg en bij zorggerelateerde organisaties. Zo heeft hij in de afgelopen drie jaar het Integraal Kankercentrum Nederland gevormd uit regionale kankercentra. Daarnaast heeft Hoefsmit ervaring in het besturen van ziekenhuizen; hij vervulde bestuursfuncties binnen onder meer de  IJsselmeerziekenhuizen, Ziekenhuis Gooi Noord en het Diakonessenziekenhuis Utrecht. In zijn carrière deed Hoefsmit ruime ervaring op in het begeleiden van verandertrajecten en fusies.

Omvangrijke fusie

De raad van toezicht van Nij Smellinghe en Zorggroep Pasana heeft voor Hoefsmit gekozen vanwege zijn bouwende  en verbindende kwaliteiten. Het ziekenhuis en de zorggroep bevinden zich op dit moment in een omvangrijke juridische fusie; aan de nieuwe bestuurder de taak om in dit traject voortvarende stappen te zetten.
Hoefsmit: ‘Ik zie het als een uitdaging om met de medewerkers van ziekenhuis Nij Smellinghe en Zorggroep Pasana in het komende jaar de nodige keuzes te maken, die leiden tot een duurzame en kwalitatief goede oplossing zodat we uiteindelijk de focus weer op de toekomst kunnen richten.’

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.