Hou de eigen bijdrage voor de Wmo in de gaten’

Lenie Scholten (GroenLinks) ambieert na de gemeenteraadsverkiezingen een nieuwe termijn als zorgwethouder in de gemeente Eindhoven. Volgens haar speelt in het overhevelingstraject van zorgtaken naar gemeenten meer dan op het eerste oog zichtbaar is.
‘Hou de eigen bijdrage voor de Wmo in de gaten’

Scholten heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten als het om de decentralisatie gaat. In de helft van de tien Eindhovense stadsdelen zijn al sociale wijkteams operationeel waarin wijkverpleegkundigen samenwerken met zorgaanbieders, algemeen maatschappelijk werk, schulddienstverlening en MEE. Onder de noemer ‘Wij Eindhoven’ staat de ‘zorg dicht bij mensen’ al grotendeels in de steigers. ‘We zijn er dan ook al twee jaar geleden mee begonnen. Vandaar dat ik niet zoals het CDA voor uitstel van de invoering van de Wmo ben. Ik merk dat we zorgaanbieders vooral meekrijgen in dit traject als er een harde deadline is. Veel aanbieders hebben nu

2
45

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.