Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Hou de eigen bijdrage voor de Wmo in de gaten’

Lenie Scholten (GroenLinks) ambieert na de gemeenteraadsverkiezingen een nieuwe termijn als zorgwethouder in de gemeente Eindhoven. Volgens haar speelt in het overhevelingstraject van zorgtaken naar gemeenten meer dan op het eerste oog zichtbaar is.
‘Hou de eigen bijdrage voor de Wmo in de gaten’

Scholten heeft de afgelopen jaren niet

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Wethouder dank voor uw scherpzinnige opmerkingen. Het wordt onmogelijk in NL om in 2015 nog integraal beleid rond de WMO te gaan voeren. Elke gemeente doet haar speeltje! Het is ongelofelijk dat het WMO beleid op weg is naar versnippering en willekeur! En bovendien belastingcenten gaan niet meer op aan zorg maar aan ambtenaren lonen. U weet 99% van de gemeenten hebben fin.tekorten.

  2. Lees alle reacties
  3. Geachte lezer,
   Er is nog veel onzekerheid over de aanstaande veranderingen in de WMO en AWBZ.Daarnaast is men ook bezig de curatieve zorg zoals de ziekenhuizen te reorganiseren.Het aantal ziekenhuizen zal gereduceerd worden en niet in alle ziekenhuizen zullen alle basisspecialismen aanwezig zijn.Een voorbeeld ziet U bij het MMC en het Catharinaziekenhuis m.b.t. de verloskunde.En let U erop de ziekenhuizen in de regio zullen zich meer en meer toeleggen op speciale taakafspraken.Zo kan er een regionaal ziekenhuisinstituut ontstaan met enkele gespecialiseerde locaties (de voormalige en oude algemene basisziekenhuizen).
   Blijven de basiszorg,de verpleeghuiszorg,de huisartsenzorg,de specialistische zorg en de acute zorg nog wel betaalbaar ,toegankelijk, bereikbaar en kwalitatief goed?
   Vriendelijke groet.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.