Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Huisartsen kunnen digitaal verwijzen naar AMC

Mark van Dorresteijn
Huisartsen in de regio Amsterdam kunnen vanaf 29 april hun patiënten elektronische verwijzen naar het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. De verwijzing loopt via ZorgDomein.
Huisartsen kunnen digitaal verwijzen naar AMC

Het AMC ontvangt via ZorgDomein goed leesbare en kwalitatief goede verwijzingen en kan voor een patiënt meerdere afspraken achter elkaar plannen omdat de huisarts al heeft doorgegeven waarvoor de patiënt komt. Met het online beschikbaar maken van het zorgaanbod van het AMC gaat een wens van de huisartsen in vervulling. De huisartsen krijgen een helder overzicht van de beschikbare zorg, maar ook inzicht in de wachttijden en protocollen tussen specialisten en huisartsen.

Voordelen patiënt, huisarts en ziekenhuis

De huisarts kiest in ZorgDomein de verwijsreden op basis van het probleem/de klacht van de patiënt. Na de keuze voor de verwijsreden, toont ZorgDomein het actuele zorgaanbod, de trajecten van de verschillende zorginstellingen, de geldende verwijsafspraken en de actuele toegangstijden. De huisarts en patiënt kiezen uit het zorgaanbod de beste passende aanbod. Hierdoor komt de patiënt direct op het goede spreekuur binnen het AMC terecht. Vervolgens zendt de huisarts via ZorgDomein relevante gegevens als de verwijsbrief en eventuele aanvraagformulieren digitaal naar de gekozen zorginstelling. Wanneer de patiënt contact opneemt voor het maken van de afspraak, beschikt de poli over alle benodigde informatie om de patiënt op het juiste spreekuur in te plannen. De specialist beschikt zo voorafgaand aan het consult over alle informatie die nodig is voor een kwalitatief goed consult.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.