Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ict-leveranciers: ‘In 2010 kunnen alle zorgaanbieders aangesloten worden op het EPD’

Mario Gibbels
Tien ict-leveranciers hebben in een brief aan het ministerie van VWS beloofd dat hun software in 2010 geschikt is voor het landelijk schakelpunt (LSP) zodat al hun klanten aangesloten kunnen worden op het landelijk EPD. Als tegenprestatie verlangen zij van het ministerie een verlenging van de subsidieregeling voor zorgaanbieders voor aansluiting op het LSP met een half jaar.

extra functionaliteit

De subsidieregeling loopt tot en met juni 2010. De tien leveranciers vragen VWS om deze tot eind 2010 te verlengen zodat alle zorgaanbieders er nog gebruik van kunnen maken. Behalve dat de leveranciers beloven dat hun software volgend jaar geschikt is voor het landelijk EPD, en dan met name voor het elektronisch waarneemdossier huisartsen (WDH) en elektronisch medicatiedossier (EMD), zeggen zij ook toe om hun software te voorzien van de extra functionaliteit om gegevens over intoleranties, comorbiditeit en allergieën uit te wisselen.

Leveranciers denken dat het gaat lukken

De leveranciers denken op deze manier in 2010 zoveel zorgaanbieders aan te sluiten op het LSP zodat invoering van het EPD in 2010 daadwerkelijk gaat lukken. In de door het ministerie van VWS en de beroepsorganisaties opgestelde uitgangspuntennotitie wordt de subsidieregeling voor aansluiting op het LSP verlengd tot eind 2010. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.