Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

IGZ bezocht vrijwel alle ouderenzorginstellingen

In de periode 2011-2012 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in totaal 931 bezoeken gebracht aan bijna alle 450 concerns in de ouderenzorg. Dat laat staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) vandaag de Tweede Kamer weten.
IGZ bezocht vrijwel alle ouderenzorginstellingen
Foto: Jacques Zorgman
Premium

Van Rijn reageert met zijn

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Die rapporteur van IGZ zou bij Philips gewerkt kunnen hebben. Daar gold en geldt de slogan: ‘Zeg maar wat er uit moet komen dan maken wij het verhaal wel’.
   Van Rijn is geen sterke figuur als hij zich wat op zijn mouw laat spelden. Laat zijn ministerie eens 15 willekeurige verpleeg of verzorgingshuizen bellen; resultaat 0 (lees nul)

  2. Lees alle reacties
  3. ‘Jij klaagt al jaren over de IGZ’, zei iemand tegen me. ‘Terecht’, zei ik, ‘want ze doen hun werk niet of niet goed. Als ze onverwachte inspectiebezoeken doen aan verpleeg en verzorgingsinstellingen en heel zware sancties toepassen als ze nalatig zijn (en dus arme patienten nog dieper in de ellende storten) dan wil ik mijn zienswijze veranderen’.
   ‘Maar kun je dan echt niks positiefs noemen?’. Ik zeg: ‘Jawel, het kan nog slechter’

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.