Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

IGZ bezocht vrijwel alle ouderenzorginstellingen

In de periode 2011-2012 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in totaal 931 bezoeken gebracht aan bijna alle 450 concerns in de ouderenzorg. Dat laat staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) vandaag de Tweede Kamer weten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
IGZ bezocht vrijwel alle ouderenzorginstellingen
Foto: Jacques Zorgman

Van Rijn reageert met zijn brief op berichtgeving van omroep MAX en NU.nl dat de IGZ afgelopen jaar maar bij 3 procent van de verpleeghuizen een inspectiebezoek heeft uitgevoerd. Volgens cijfers van VWS is vorig jaar echter bijna de gehele ouderenzorg bezocht en worden de laatste concerns in de eerste maanden van 2013 bezocht.

Meldactie MAX
Het consumentenprogramma Meldpunt! van MAX rapporteerde dat in de eerste tien maanden van 2012 de IGZ slechts circa 3,7 procent van de 2656 locaties van verzorgings- en verpleeghuizen had bezocht. Hier reageerde de Inspectie toen op met de verklaring dat de cijfers van MAX

2
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Die rapporteur van IGZ zou bij Philips gewerkt kunnen hebben. Daar gold en geldt de slogan: ‘Zeg maar wat er uit moet komen dan maken wij het verhaal wel’.
    Van Rijn is geen sterke figuur als hij zich wat op zijn mouw laat spelden. Laat zijn ministerie eens 15 willekeurige verpleeg of verzorgingshuizen bellen; resultaat 0 (lees nul)

  2. Lees alle reacties
  3. ‘Jij klaagt al jaren over de IGZ’, zei iemand tegen me. ‘Terecht’, zei ik, ‘want ze doen hun werk niet of niet goed. Als ze onverwachte inspectiebezoeken doen aan verpleeg en verzorgingsinstellingen en heel zware sancties toepassen als ze nalatig zijn (en dus arme patienten nog dieper in de ellende storten) dan wil ik mijn zienswijze veranderen’.
    ‘Maar kun je dan echt niks positiefs noemen?’. Ik zeg: ‘Jawel, het kan nog slechter’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.