Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ heft aanwijzing Humanitas Rotterdam op

Redacteur Zorgvisie
Stichting Humanitas Rotterdam voldoet weer aan de eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De aanwijzing die de organisatie eerder kreeg, is daarom nu opgeheven.
Blijeoudere-400-Fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Humanitas was een van de instellingen die vorig jaar op de zwarte lijst van de IGZ kwam te staan. De stichting kreeg in het voorjaar van 2016 een aanwijzing voor de verpleeghuizen in de regio Rijnmond, omdat daar niet werd voldaan aan de eisen voor multidisciplinair werken, de cliëntendossiers en medicatieveiligheid. Humanitas kreeg negen maanden de tijd om de zorg te verbeteren.

Aanwijzing opgeheven
Dat is nu gelukt, meldt Humanitas in een persbericht. De IGZ heeft de aanwijzing opgeheven en de organisatie een compliment gegeven en vertrouwen in de toekomst uitgesproken. Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van Humanitas: ‘We hebben veel moeten geven, heel veel. Maar ik ben nu vooral trots op al die duizenden collega’s die bij ons werken, op de behaalde resultaten en op de manier waarop we die bereikt hebben. In die zin kunnen we nu op dat gebied zelfs een voorbeeldfunctie hebben.’

Einde zwarte lijst IGZ
De IGZ liet in november vorig jaar weten niet met een nieuwe zwarte lijst te komen in 2017. In plaats daarvan komt op de website van de inspectie informatie over de basisveiligheid in alle verpleeghuizen, waardoor sectorbreed inzicht moet ontstaan in de kwaliteit van zorg.

Dossier Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.