Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ sluit Oosteinde Walborg Kliniek Amsterdam

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Oosteinde Walborg Kliniek in Amsterdam een bevel tot sluiting gegeven. De kliniek mag geen patiënten meer behandelen.
IGZ sluit Oosteinde Walborg Kliniek Amsterdam
Foto: IGZ

Tijdens een onaangekondigd bezoek constateerde de IGZ ernstige tekortkomingen die een acuut risico vormen voor de patiëntveiligheid. Het bevel geldt voor zeven dagen. Minister Schippers van VWS kan de geldigheidsduur verlengen.

Tekortkomingen

In de kliniek werden de hygiënerichtlijnen onvoldoende gevolgd. Deze richtlijnen bleken bij geen van de daar aanwezige medewerkers bekend en waren ook niet uitgewerkt in protocollen. De kliniek beschikte niet over een prikaccidenten protocol. Er werd een veelvoud aan geneesmiddelen en (steriele) materialen aangetroffen waarvan de datum voor gebruik was verlopen. In de kliniek werd bij het klaar maken en toedienen van medicatie geen dubbele controle uitgevoerd. De instelling kon niet aantonen of de apparatuur periodiek werd gecontroleerd. De apparatuur was niet voorzien van een sticker met datum van onderhoud.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.