Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Inspectie eist inzage sterftecijfers ziekenhuizen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg wil vanaf 2010 inzage krijgen in de sterftecijfers van ziekenhuizen en de wijze waarop die tot stand komen. Dat zegt Gerrit van der Wal, inspecteur-generaal voor de gezondheidzorg, in een interview met het AD.

“We willen vanaf volgend jaar van alle ziekenhuizen weten hoe zij die sterftecijfers registreren. Dat moet heel precies en zorgvuldig om vergelijkingen mogelijk te maken,” aldus Van der Wal. De inspectie zal de hospitaals niet dwingen de cijfers ook openbaar te maken maar Van der Wal verwacht dat het publiek “vroeg of laat” de cijfers zal kunnen inzien. Klinieken zouden daardoor beter hun best doen om de aantallen laag te houden.

Openbare sterftecijfers

Onderzoek heeft uitgewezen dat jaarlijks onnodig 1735 mensen sterven in ziekenhuizen. De inspectie en de ziekenhuizen zijn overeengekomen dat dat aantal met de helft moet worden teruggebracht. In Groot-Brittannië zijn de sterftecijfers al jaren openbaar. Daar zou het een gunstig effect hebben op de kwaliteit van de zorg en de patiëntveiligheid. (ANP)

Lees ook:

Klink wacht met openbaarheid sterftecijfers

Kamer eist invoering openbaar sterftecijfer

Zaans ziekenhuis maakt sterftecijfers openbaar

Groot-Brittannië publiceert sterftecijfers ziekenhuizen

2 REACTIES

  1. Als het aan deze beroepsgroep ligt hebben we nergens baat bij. We kunnen dit zelf wel bepalen. Want duidelijk is het inmiddels al dat ook bij deze sterfte cijfers onzorgvuldig wordt om gegaan. Maar dan spreken we over de werkelijke doodsoorzaak van natuurlijke en niet natuurlijke dood. Er gaan ieder jaar duizenden clienten dood onnodig door deze beroepsgroep die vind dat de client nergens baat bij geeft en alleen mogen betalen. Ze hebben helaast de mogelijkheden en het geluk gehad al die tientallen jaren dit zelf met alle vrijheden te regelen ten nadelen van de client. Dit is nu afgelopen! De client heeft wel degelijk baad bij deze informatie en kunnen dit heel goed zelf bepalen want ze moeten dit ook zelf betalen!

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.