Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Isala en Zorgcombinatie Noorderboog willen fuseren

Mark van Dorresteijn
Isala Klinieken wil Zorgcombinatie Noorderboog overnemen. De organisatie hebben op 30 december toestemming gevraagd bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
Isala en Zorgcombinatie Noorderboog willen fuseren

ACM beoordeelt de melding en onderzoekt of er na de overname nog voldoende concurrentie overblijft.

Noodzakelijke fusie

Een fusie is voor Noorderboog noodzakelijk om goede ziekenhuiszorg in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel in stand te houden, vanwege de toenemende eisen die aan volume en kwaliteit gesteld worden en de beperkte financiële kaders. Isala, als topklinisch ziekenhuis met een belangrijke functie in de regio, is er veel aan gelegen een stevige zorgketen in het hele verzorgingsgebied te waarborgen. Daarnaast kan Isala door concentratie in Zwolle van complexe en niet vaak voorkomende behandelingen, de kwaliteit en betaalbaarheid van het zorgaanbod verder optimaliseren.

Zorgaanbod in de regio

Het huidige zorgaanbod voor de regio Zwolle blijft gehandhaafd. Het toekomstige aanbod van het Diaconessenhuis in Meppel omvat een Spoed Eisende Medische Dienst in samenwerking met de huisartsen in combinatie met een Acute Opname Afdeling en een ambulancepost. Daarnaast concentreert het ziekenhuis zich op planbare behandelingen met kortdurende opnamen en dagbehandeling en zijn er vier tot zes OK’s beschikbaar. Tevens blijft er een polikliniekfunctie voor alle specialismen. De ouderenzorg (VV&T) van Noorderboog wordt een aparte juridische organisatie binnen het concern. De polikliniek in Steenwijk wordt versneld versterkt. De poliklinieken in Kampen en Heerde blijven uiteraard gehandhaafd.

Samenwerking

Isala en Noorderboog gingen al eerder over tot samenwerking op het gebied van ziekenhuisbevallingen. De samenwerking biedt voor Isala de kans zijn positie als topklinisch ziekenhuis verder te versterken en garandeert dat Zorgcombinatie Noorderboog in staat blijft basiszorg aan de inwoners in de regio te verlenen. De grootste verzekeraar in de beide verzorgingsregio’s, Zilveren Kruis Achmea, staat achter dit plan.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.