Jeroen Kolkman benoemd tot bijzonder hoogleraar mdl-ziekten

Jeroen Kolkman is per 1 september 2011 benoemd tot bijzonder hoogleraar maag-, darm- en leverziekten aan het UMC Groningen (UMCG). Hij is in het bijzonder gespecialiseerd in de ischemische aandoeningen van het maag-darmkanaal.
Jeroen Kolkman benoemd tot bijzonder hoogleraar mdl-ziekten

Zijn wetenschappelijke werk en onderwijs in het UMCG richt hij op de vroegdiagnostiek, behandeling en epidemiologie van ischemische aandoeningen van het maag-darmkanaal. De expertise van Kolkman moet de samenwerking tussen het UMCG en het Medisch Spectrum Twente, waar Kolkman werkt, versterken.

Ervaring

Kolkman studeerde geneeskunde aan de VU in Amsterdam en volgde de opleidingen interne geneeskunde en gastro-enterologie in hetzelfde ziekenhuis. Sinds 1996 werkt hij als maag-darm-leverarts in het Medisch Spectrum Twente. In 1997 promoveerde hij tot doctor in de geneeskunde aan de VU op het proefschrift Gastric PCO2 tonometry; methodology and clinical potential for detection of ischemia.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.