Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Juiste hartzorg op de juiste plek in Noord-Nederland

De hartzorg in Drenthe en Groningen wordt voortaan anders georganiseerd. Bestuurders van het Martini Ziekenhuis, het Ommelander Ziekenhuis Groningen, het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en het UMCG hebben het samenwerkingsverband HartNet Noord-Nederland opgericht. Treant Zorggroep sluit zich aan bij HartNet.
Hartzorg Foto Fotolia
Foto: psdesign1/Fotolia

Patiënten worden behandeld bij de huisarts wanneer dat kan. Wanneer het moet, worden patiënten doorverwezen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis: naar het Martini Ziekenhuis, het Ommelander Ziekenhuis Groningen of het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Ze gaan alleen naar het UMCG wanneer een hartoperatie of andere complexe hartzorg nodig is. Daar waar het kan, zullen patiënten na behandeling worden terugverwezen naar de cardioloog in de regionale ziekenhuizen of de huisarts.

Groei

HartNet is opgericht omdat in Groningen en Drenthe in verhouding veel mensen met een hartaandoening wonen. Ook is de sterfte aan hart- en vaatziekten in deze provincies hoger dan in de rest van Nederland. Al jaren is er een duidelijke groei in het aantal mensen met hartaandoeningen die zorg of een operatie nodig hebben. In de afgelopen vijf jaar is het aantal nieuwe patiënten op de poliklinieken van de cardiologie in de regio toegenomen met gemiddeld 15 procent. Daarnaast zijn de behandelmogelijkheden voor hartpatiënten toegenomen.

Dezelfde zorg

Binnen HartNet spreken cardiologen van de deelnemende ziekenhuizen samen met de huisartsen af welke zorg waar plaatsvindt. Hiervoor ontwikkelen ze samen met patiënten regionale zorgpaden voor alle grote groepen hart- en vaatziekten. De samenwerking heeft als doel om op iedere plek dezelfde zorg te kunnen bieden aan de patiënt, zodat deze in heel Groningen en Drenthe is gegarandeerd.

VHBC

HartNet werkt via waardegedreven zorg.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.