Kamer: eerste lijn gaat gebukt onder ‘tekentafelwetenschap’

Gebrek aan regie, korte consulten, lage tarieven, hoge administratieve lasten en bedilzucht van Zorginstituut Nederland. Kamerleden somden een lange lijst problemen op tijdens het algemeen overleg over de eerstelijnszorg van 3 juli. Minister Bruins van VWS beloofde de zorgen serieus te bekijken, zonder concrete toezeggingen te doen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
anderhalvelijnszorg
Foto: AdobeStock

Verschillende Tweede Kamerleden vinden dat minister Bruins (Medische Zorg) moet ingrijpen om de problemen omtrent de lage tarieven en hoge administratieve lasten voor paramedici aan te pakken. Bruins erkent dat er momenteel te lage tarieven gelden voor paramedici en zegt dat vanuit VWS een bijdrage nodig is. De minister gelooft dat hij een goede bijdrage heeft geleverd door de verschillende partijen met elkaar in gesprek te laten gaan en een onderzoek te initiëren. Hij belooft een vinger aan de pols te houden. De Kamerleden geloven echter dat het probleem meer urgentie nodig heeft.

Tekentafelwetenschap

De Kamerleden kaarten ook de problemen

0
512

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.