Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kans op complicaties verschilt factor vijf

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Een herniapatiënt loopt na een operatie in het ene ziekenhuis 8 procent kans op een complicatie en in het andere 39 procent. De patiëntenfederatie NPCF heeft op haar website de verschillen in praktijkvariatie bij rughernia in kaart gebracht.
Kans op complicaties verschilt factor vijf
Premium

De NPCF wil de kwaliteit

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. De kritiek van de NPCF op het achterhouden van informatie door de zorgverzekeraars is onterecht, Sinds eind december is op de website van ZN de publicatie over praktijkvariatie bij rughernia-operaties te vinden. https://www.zn.nl/nieuws/zn-nieuws/nieuwsbericht/?newsId=461a8fcf-2843-45ac-81f7-00173306b74a

   Deze gegevens zijn ook aan de NPCF beschikbaar gesteld. Hieruit is wel degelijk af te leiden hoe vaak welk ziekenhuis opereert. Dit jaar verschijnen ook nog praktijkvariatierapporten over onder meer carpaal tunnel-syndroom, cataract, heupvervanging, knievervanging en liesbreuk

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.