Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klijnsma roept SVB op matje

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) vindt de gang van zaken bij pgb-afspraken met een woonzorgcentrum in Deurne onacceptabel. Gisteren bleek dat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met het woonzorgcentrum een schikking heeft getroffen over uitbetaling van pgb-geld. Daarin stond expliciet dat de directrice van het zorgcentrum niets negatiefs of misleidends over de SVB mocht zeggen.
Klijnsma roept SVB op matje
Foto: ANP Martijn Beekman

Klijnsma schrijft aan de Tweede Kamer dat het niet ongebruikelijk is om bij het afsluiten van contracten geheimhouding af te spreken. Maar dat moet beperkt blijven tot de inhoud van het contract. De staatssecretaris zegt op NOS.nl dat het niet kan dat klanten worden beperkt in het uiten van een mening dan wel dat hun een ‘mening wordt opgelegd over de dienstverlening van de SVB’.

Klijnsma heeft vanochtend de raad van bestuur van de SVB op het matje geroepen op haar ministerie. De SVB valt onder haar politieke verantwoordelijkheid. Volgens Klijnsma is de raad het met haar eens dat de passage over het niet mogen uiten van kritiek onacceptabel is. Ze heeft met de SVB afgesproken dat dit soort afspraken in contracten niet meer zal voorkomen. (NOS)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.