Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink: ‘Epd mag niet lijden onder conflict’

De huisartsen mogen niet dwars gaan liggen bij de invoering van het elektronisch patiëntendossier omdat ze boos zijn over een ingreep in hun tarieven. Dat zei minister Klink van Volksgezondheid gisteren in de Tweede Kamer.
Klink: 'Epd mag niet lijden onder conflict'

De huisartsen willen voorlopig niet meer praten met de minister, omdat Klink hen af zou knijpen. De minister vindt het niet kunnen dat een project dat de veiligheid van de patiënt ten goede komt, te lijden heeft van een ruzie op een heel ander terrein.

LHV

Klink kondigde woensdag aan de tarieven voor herhaalrecepten te willen halveren, nadat overleg met de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) over stijgende kosten voor de huisartsenzorg niets had opgeleverd. De huisartsen krijgen wel meer geld voor de onregelmatige uren. De LHV zegt dat Klink wel van alles kan vragen van de huisartsen, maar dat hij dan wel met voldoende geld over de brug moet komen. Dat er te weinig geld is voor het patiëntendossier wil de LHV niet zeggen, maar huisartsen zullen wel moeten schipperen met hun te krappe budget.

Epd

De huisartsen waren sowieso al niet zo enthousiast over het elektronisch patiëntendossier, waarmee ze gemakkelijker medische gegevens kunnen uitwisselen met andere artsen en apothekers. Ze stellen dat ze zelf al zeven miljoen dossiers hebben aangelegd en staan niet te wachten op een verplichte aansluiting bij een landelijk systeem. Volgens de planning van Klink moet dit vanaf september 2009. Weigerachtige huisartsen kunnen te maken krijgen met de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die hun een boete kan opleggen. (ANP)

Lees ook:

Arts moet toestemming vragen voor inkijken epd

‘Epd bij voorbaat achterhaald’

Zorgverleners vanaf 2009 aangesloten op epd

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.