Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KNMG: ‘Invoering landelijk EPD in 2010 gaat niet lukken’

Mario Gibbels
De verplichte invoering van het landelijk EPD gaat niet lukken in 2010. Dat zegt voorzitter Arie Nieuwenhuijzen Kruseman van de artsenorganisatie KNMG in het Nictiz huisblad Signaal.

Een verplichte aansluiting op het EPD is pas mogelijk “als er iets aan te sluiten valt, en dat is nog maar zeer beperkt het geval”, aldus Nieuwenhuijzen Kruseman. De KNMG-voorzitter gelooft zeker dat in 2010 een behoorlijk aantal aansluitingen op het landelijk schakelpunt (LSP) mogelijk zijn, maar dat dit nog altijd een klein gedeelte zal zijn van het totaal.

Nieuwenhuijzen Kruseman pleit in Signaal wederom voor invoering van het EPD vanuit de regio: “Het lijkt ons verstandig om zoveel mogelijk regionale oplossingen verder te ontwikkelen, en indien mogelijk op te schalen naar landelijke voorzieningen.”

Het ministerie van VWS heeft zich in de begroting voor 2010 als doel gesteld om volgend haar het landelijk EPD voor de volle 100 procent in te voeren. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.