Landelijke Huisartsen Vereniging toch tegen deelname epd

De Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) stemt toch niet in met toetreding tot het landelijk elektronisch patiëntendossier (epd). De artsenvereniging wil eerst een verklaring van verzekeraars dat zij huisartsen niet zullen verplichten om zich aan te sluiten bij het zogenoemde Landelijk Schakelpunt (LSP).
Landelijke Huisartsen Vereniging toch tegen deelname epd

De LHV was in eerste instantie voorstander van aansluiting bij het LSP. Tijdens de ledenraadsvergadering van 11 december bleek echter dat de Ledenraad van de LHV pas wil instemmen als de zorgverzekeraars een duidelijke verklaring afleggen dat zij aansluiting op het LSP niet verplicht gaan stellen.

Kort geding
Eerder spande de Vereniging van Praktijkhoudende Huisartsen een kort geding aan tegen de vier grote zorgverzekeraars vanwege de verplichte aansluiting bij het epd. De VPhuisartsen is een afgesplitste vereniging van de LHV.

Niet gerust
In een persverklaring schrijft het LHV-bestuur: ‘In het LSP-convenant is afgesproken dat huisartsen en apothekers door zorgverzekeraars niet

0
28

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.