Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

LHV, NHG, VHN en KNMP willen LSP behouden

Annelies Vermeulen
LHV, NHG, VHN en KNMP verkennen op dit moment hoe regionale initiatieven voor het elektronisch uitwisselen van medische gegevens verder kunnen worden ontwikkeld. De beroepsorganisaties van huisartsen(posten) en apothekers hebben hierover afspraken gemaakt met minister Schippers van Volksgezondheid.
LHV

LHV, NHG, VHN en KNMP zijn voorstander van het elektronisch uitwisselen van patiëntgegevens. Samen met patiëntenorganisaties en andere beroepsorganisaties in de zorg willen huisartsen en apothekers voortgang blijven boeken in het uitwisselen van medische informatie. Waarbij een goede balans moet worden gevonden tussen bruikbaarheid en privacy in combinatie met een realistisch groeiscenario. Daarvoor zijn de in de afgelopen jaren ontwikkelde landelijke standaarden voor veiligheid en uitwisseling van gegevens in de zorg en technieken zoals die van het LSP nodig. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Verenigingen schrijven Eerste Kamer over behoud LSP

CBP wil spoedwet voor regionale EPD’s

Hulpverleners hebben liever regionaal EPD

1 REACTIE

  1. Inderdaad : Het handhaven van landelijke standaarden zoals HL7 Versie 2 en 3 zijn cruciaal voor regionale gegevensuitwisseling, zowel binnen als met name ook tussen regio’s ! Regio’s hanteren nu al (en ook in de toekomst) verschillende concepten, technische en functionele architecturen, doch zullen 1 landelijke standaard dienen af te spreken voor de gegevensuitwisseling die uniform wordt geimplementeerd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.