Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

LSP-aansluitingen kruipen richting 2011

Mario Gibbels
Het duurt nog lang voordat alle zorgaanbieders aangesloten zijn op het landelijk schakelpunt (LSP). Het LSP was de afgelopen maanden gesloten om de bezwaarformulieren van burgers te kunnen verwerken waardoor er tot nu toe pas 100 van klein 6.500 aanbieders zijn aangesloten. ICT-leveranciers zijn de volgende vertragende factor.

In totaal moeten er 6.368 zorgaanbieders worden aangesloten op het LSP: 4.321 huisartspraktijken, 127 huisartsenposten, 1.825 apotheken en 95 ziekenhuizen. De ICT-leveranciers hebben aangegeven dat zij pas na de zomer weer kans zien om grotere aantallen zorgaanbieders aan te sluiten, meldt VWS in de laatste voortgangsrapportage over het EPD.

Op gang

“Er moet rekening mee worden gehouden dat het aansluitproces pas weer in september op gang zal komen”, stelt VWS. “Het is de bedoeling om in de tweede helft van 2009 zo’n 900 aansluitingen te realiseren. Dit zijn naar verwachting circa 450 huisartspraktijken, 50 huisartsenposten, 400 apotheken en ca. 15 ziekenhuizen.”

Behoorlijke inspanning

Voor de eerste helft van 2010 wordt gestreefd naar het aansluiten van 2.500 zorgaanbieders. Dit zal van alle partijen (zorgaanbieders, ICT-leveranciers en centrale voorzieningen) een behoorlijke inspanning vergen.

De voorspelling oktober vorig jaar gedaan door VWS dat de zomer van 2009 een piek zou zijn wat betreft LSP-aansluitingen komt allesbehalve uit. Sterker nog, het aantal aansluitingen dat op dat moment was gerealiseerd, daarmee moet VWS het nog steeds doen. (ICTzorg – Hein Bosman)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.