Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

LUMC en UMC Utrecht kiezen voor ChipSoft

Mark van Dorresteijn
Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) hebben gezamenlijk gekozen voor het ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS) en EPD van ChipSoft. Dat werd gisteren uit verschillende bronnen vernomen.

De ziekenhuizen zelf willen niet reageren omdat er nog een formele bezwaarprocedure loopt: leveranciers die niet hebben meegedaan aan de aanbesteding, kunnen nog tot 9 oktober bezwaar aantekenen tegen de voorlopige gunning.

Shortlist

Het LUMC en UMC Utrecht besloten eind vorig jaar om samen een ZIS en EPD aan te besteden. Uitgangspunt bij de aanbesteding was de door de twee academische ziekenhuizen gezamenlijk uitgevoerde strategiestudie.

Shortlist

Op de shortlist bij de aanbesteding stonden, zo heeft ICTzorg uit verschillende bronnen vernomen, nog vier leveranciers: ChipSoft, Epic, iSOFT met het EPD Lorenzo en Siemens met het EPD Soarian. De keuze is uiteindelijk gevallen op ChipSoft. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Lees ook:

ChipSoft en Siemens beste EPD’s volgens ggz

Overzicht van ZIS/EPD-leveranciers aan ziekenhuizen

ZIS/EPD-leveranciers van alle ziekenhuizen bekend

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.