Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MC Groep en Slotervaart kiezen voor Zorgdomein

Mark van Dorresteijn
De MC Groep en het Slotervaartziekenhuis hebben recent voor het verwijssysteem Zorgdomein gekozen. Met dit systeem verloopt het verwijzen voor huisartsen gemakkelijker. Bovendien hebben huisarts en patiënt direct inzicht in de wachttijden per ziekenhuislocatie.
MC Groep en Slotervaart kiezen voor Zorgdomein
Foto: MC Groep

De MC Groep bestaat uit vier ziekenhuislocaties (MC Zuiderzee, MC Emmeloord, MC Dronten en Polikliniek Urk). Het Slotervaartziekenhuis bestaat uit één locatie in Amsterdam. Zowel de MC Groep als het Slotervaartziekenhuis staat onder leiding van Loek Winter.

MC Groep

Naast het verwijssysteem gaat MC Groep via het Zorgdomein ook extra koppelingen realiseren. Zo wordt de verwijzing van de huisarts rechtstreeks naar het epd van het ziekenhuis verzonden, en krijgen huisartsen de mogelijkheid om diagnostische onderzoeken elektronisch aan te vragen. Ook krijgen huisartsen inzage in voor hen relevante delen van het elektronisch patiëntendossier van het ziekenhuis. Zij kunnen daardoor beelden en uitslagen inzien van röntgen-,  longfunctie-, scopie- en laboratoriumonderzoeken. Doordat huisartsen inzage hebben in de laboratoriumonderzoeken die medisch specialisten hebben laten doen, kunnen zij hier beter op inspelen met het aanvragen van eigen labonderzoeken. Tevens wordt een SEH-module toegevoegd in Zorgdomein van MC Groep waarmee de verwijsbrief vanuit de Huisartsenpost (HAP) elektronisch verstuurd gaat worden naar de SEH.

Slotervaart

Het Slotervaartziekenhuis, eveneens een  in Amsterdam gaat eveneens aan de slag met Zorgdomein. De verwachting is dat rond de jaarwisseling de eerste verwijzingen via Zorgdomein gedaan kunnen worden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.