Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meander verhuist ICT-omgeving naar nieuwbouw

Het Meander Medisch Centrum verhuist een groot deel van de ICT-omgeving naar het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort, zonder de continuïteit te doorbreken. Het gaat hierbij om de inrichting van circa 2.500 werkplekken en dataopslag in zowel een intern als extern datacentrum.
Meander verhuist ICT-omgeving naar nieuwbouw

Het Meander Medisch Centrum wordt bij de verhuizing bijgestaan door Cam IT Solutions, een kennisorganisatie gespecialiseerd in het ontwerpen, implementeren en beheren van facilitaire datacentra. Beide partijen zijn een servicecontract van zes jaar overeengekomen. Bij de verhuizing maakt Cam gebruik van het CAMCUBE|CLOUD-platform, waarmee Meander beschikt over een totaaloplossing voor zowel storage en servers, als individuele werkplekken. De verhuizing van het datacenter waarop het CAMCUBE|CLOUD-platform draait is naar verwachting in september 2013 afgerond.

Nieuwe eisen
Cam grijpt de verhuizing onder meer aan om Meander voor te bereiden op de toekomstige eisen die het EPD (Elektronisch Patiënten Dossier) aan zorginstellingen zal stellen. Daarbij zorgt Cam ervoor dat de continuïteit van het oude systeem gewaarborgd blijft en houdt het bedrijf rekening met de ICT-eisen op het gebied van workflow, applicaties en software. Verder rust Cam de nieuwe vestiging uit met flexibele werkplekken, zodat medewerkers op meerdere plekken kunnen inloggen. Doordat alle data van Meander op het CAMCUBE|CLOUD-platform staat opgeslagen en deze niet verlaat, voldoet Meander ook aan de NEN7510-norm op het gebied van informatiebeveiliging binnen de zorgsector – zelfs bij toegang vanaf mobiele apparaten.

Contract
Binnen het contract met Meander is ook CAMCUBE|SERVICES inbegrepen. Hieronder valt een service level agreement (SLA) voor 24×7 instandhouding, optimalisatie, ontwikkeling en innovatie van de IT-infrastructuur. Daarnaast draait het platform van Cam niet alleen in het datacenter op de nieuwe locatie zelf, maar ook in een datacenter in de regio. Hiermee is de continuïteit van het topklinische ziekenhuis beter gewaarborgd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.