Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mediant en Menzis zetten in op horizontaal toezicht ggz

Redacteur Zorgvisie
De Twentse ggz-aanbieder Mediant en zorgverzekeraar Menzis willen eind 2018 horizontaal toezicht hebben ingevoerd. De twee partijen willen ervoor zorgen dat er voor de facturering bij de zorgverzekeraar al zekerheid is over of de declaraties wel kloppen.
Administratie-iStock-400.jpg
Foto: iStock

Mediant en Menzis hebben een convenant Horizontaal Toezicht getekend waarin de afspraak is vastgelegd. Ze willen de vorm van toezicht realiseren om het onderlinge vertrouwen te versterken en eerder duidelijkheid te hebben over de zorgkosten, blijkt uit een persbericht. Bij horizontaal toezicht worden controles op de declaraties zo vroeg mogelijk in het proces uitgevoerd, zodat er op een later moment geen fouten meer worden ontdekt of moeten worden hersteld.

Pilots met horizontaal toezicht
Menzis is al langer bezig met horizontaal toezicht. In 2014 voerde de zorgverzekeraar het in bij de Ziekenhuisgroep Twente, Rijnstate en het Martini Ziekenhuis. In 2015 startte Menzis ook een pilot in de ggz, waaraan ProPersona, Lentis en Mediant meedoen.

Dossier geestelijke gezondheidszorg Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health in en bekostiging van de ggz. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.