Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medicatie Viewer voor raadplegen LSP

Zorgvisie ict
E.Novation introduceert de LSP Connect Viewer waarmee beschikbare medicatiegegevens te bekijken zijn via het Landelijk Schakelpunt (LSP). LSP Connect Viewer is met name bedoeld voor zorgprofessionals die (nog) niet beschikken over een gecertificeerde zorgapplicatie voor het opvragen van medicatiegegevens via het LSP.
Medicatie Viewer voor raadplegen LSP
Foto: ANP

Voor het opvragen van de medicatiegegevens is een informatiesysteem nodig dat gecertificeerd is door het NICTIZ (landelijke expertisecentrum voor ICT-innovaties in de zorg). De verwachting is dat het aantal zorgverleners dat op het LSP wil aansluiten sterk zal groeien. Een groot aantal Nederlandse zorgprofessionals beschikt echter (nog) niet over een gecertificeerde zorgapplicatie. Om toch direct het LSP te kunnen benaderen en een overzicht van de verstrekte medicatie op te kunnen vragen, heeft E.Novation de LSP Connect Viewer ontwikkeld.

Werking LSP Connect viewer

LSP Connect Viewer is een web-applicatie. Het raadplegen van de medicatiegegevens wordt mogelijk na authenticatie met UZI-pas en pincode. Bovendien dient de behandelrelatie met de patiënt bevestigd te worden. LSP Connect Viewer ondersteunt ook OZIS, zodat geautoriseerde voorschrijvers van medicatie zowel via het LSP als via OZIS-systemen het actuele medicatieoverzicht van de patiënt kunnen opvragen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.