Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Meer dan helft EPD-uitgaven ging naar Nictiz

Annelies Vermeulen
Van de ruim 300 miljoen euro die in de afgelopen jaren is besteed aan het opzetten en inrichten van het EPD, is meer dan de helft naar Nictiz gegaan. Nictiz moest het landelijk schakelpunt ontwikkelen en beheren. Dat meldt tweakers.net.
Meer dan helft EPD-uitgaven ging naar Nictiz

In de periode tussen 2002 en 2010 is in totaal 305,8 miljoen euro aan het EPD besteed. Minister Schippers van VWS benadrukt dat dit bedrag inclusief de bouw en het beheer van de BSN-voorziening in de zorg is en inclusief het Unieke Zorgverlener Identificatie systeem.

Nictiz

Uit de vrijgegeven financiële details blijkt dat meer dan de helft van de totale investering in het EPD is gestoken in EPD-beheerder Nictiz. Die organisatie ontving in de afgelopen jaren 124,5 miljoen euro. Daarbovenop is nog bijna 33 miljoen euro uitgegeven aan wat wordt omschreven als Nictiz Project.

Elektronisch waarneemdossier huisartsen

De ontwikkeling van de landelijke infrastructuur heeft in totaal, inclusief de aan Nictiz toegeschreven uitgaven, 215,3 miljoen euro gekost. Daarnaast is nog eens 78,4 miljoen euro gestoken in de implementatie van het elektronisch medicatiedossier en het elektronisch waarneemdossier huisartsen. Hiervan is bijna de helft toegekend aan een subsidieregeling waarmee zorgaanbieders een tegemoetkoming konden krijgen voor hun aansluiting op het LSP.

Communicatie

Uit de financiële details blijkt verder dat in de afgelopen jaren zo’n 6,3 miljoen euro is besteed aan communicatie met burgers over het EPD. Het zwaartepunt hierbij lag in 2008; in dat jaar werd de nationale EPD-campagne gevoerd, waarbij mensen onder andere een brief ontvingen als zij op het LSP waren aangesloten. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

CBP: Nictiz kan niet verantwoordelijk zijn voor EPD

SP wil parlementair onderzoek EPD

epd

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wie zijn het dan die hun zakken letterlijk hebben gevuld en zich hebben verrijkt terwijl voor dit geld dat is bedoeld voor de kwaliteit zorg. Gewoonweg misdadig deze gedragingen. Nog misdadiger is dat ze allemaal nog steeds actief zijn in de zorg.Crimineel gedrag en het wordt gewoon bedekt gehouden. Door dit gedrag zijn veel patiënten overleden. Het bloed kleeft aan uw handen en we weten wie jullie zijn.

  3. Wie zijn het dan die hun zakken letterlijk hebben gevuld en zich hebben verrijkt terwijl voor dit geld dat is bedoeld voor de kwaliteit zorg. Gewoonweg misdadig deze gedragingen. Nog misdadiger is dat ze allemaal nog steeds actief zijn in de zorg.Crimineel gedrag en het wordt gewoon bedekt gehouden. Door dit gedrag zijn veel patiënten overleden. Het bloed kleeft aan uw handen en we weten wie jullie zijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.