Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Menzis wil geld terug van MST

Zorgverzekeraar Menzis eist 300.000 euro van het Medisch Spectrum Twente (MST). Dat meldt de NOS. De verzekeraar vindt dat dit geld onterecht is uitgekeerd aan het ziekenhuis. Het MST kreeg het geld als een vergoeding voor het gebruik van het Alzheimer-medicijn Exelon, dat werd voorgeschreven door de omstreden neuroloog Jansen Steur.
Menzis wil geld terug van MST
Foto: ANP - Aloys Oosterwijk

Jansen Steur schreef zo’n zeven jaar lang Exelon voor aan patiënten, terwijl zij de ziekte van Alzheimer niet hadden. Om het middel te kunnen voorschrijven, vervalste de neuroloog testresultaten, aldus de NOS.

Vervalste test
Menzis onderzocht 13 dossiers. In alle gevallen bleek de test vervalst. De zorgverzekeraar vermoedt dat Jansen Steur bij 126 patiënten de testresultaten heeft vervalst. Tegen de neuroloog is aangifte gedaan van valsheid in geschrifte. Menzis is met het MST in gesprek over de eis van 300.000 euro. Beide partijen zeggen er in goed overleg uit te willen komen.

1 REACTIE

  1. Als Menzis inderdaad een vergoeding krijgt dan heeft het ziekenhuisbestuur een reden om zich intensief te bemoeien met de behandelkeuzen van de medisch specialisten. Daardoor heeft zowel Menzis als het MST belang bij het terugstorten en dan zijn de vrijgevestigde medisch specialisten de partij die de rekening mag gaan betalen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.