Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuwe methode vergelijkt verschillende zorguitkomsten

Betty van Wijngaarden
Betty van Wijngaarden is ruim 20 jaar werkzaam als zelfstandig journalist en tekstschrijver, gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Zij is tevens actief als zzp-coach.
Medisch Spectrum Twente introduceert een nieuwe methode die verschillende zorguitkomsten – die op diverse manieren en op uiteenlopende momenten zijn gemeten – kan vergelijken. Dit maakt een flinke versnelling van verdere verbetering van de patiëntenzorg mogelijk.
De Zorgconsulent krijgt een last onder dwangsom opgelegd
Foto: Fotalia

Reumatologen van Medisch Spectrum Twente (MST) hebben de afgelopen vijftien jaar een methode ontwikkeld die verschillende zorguitkomsten kan vergelijken. Dit leidt tot enorme versnelling in de verdere verbetering van de patiëntenzorg.

Doordat ziekenhuizen zorguitkomsten op diverse manieren en uiteenlopende tijdstippen meten, is het moeilijk om de resultaten van medische behandelingen met elkaar te vergelijken. Dankzij de nieuwe methode is het niet langer noodzakelijk om op dezelfde manieren en momenten te registreren. Hierdoor is het mogelijk om zorguitkomsten landelijk, maar ook wereldwijd te vergelijken. Dat zorgt ervoor dat er sneller van elkaar geleerd kan worden en succesvolle behandelingen sneller overgenomen kunnen worden. Deze methode is niet alleen geschikt voor reumatologie, maar voor alle specialismen.

De methode, die MST samen met UT en de Santeonziekenhuizen heeft ontwikkeld, is genomineerd voor de Value Based Healthcare Price 2018. Deze prijs beloont initiatieven die innovatieve en waardegedreven zorg leveren. De winnaar wordt eind april bekendgemaakt.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.