Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Minder administratie voor wijkverpleegkundigen

Redacteur Zorgvisie
Vanaf volgend jaar zullen wijkverpleegkundigen veel minder tijd kwijt zijn aan administratieve rompslomp. Dat schrijft staatssecretaris Van Rijn van VWS vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.
Administratie400.jpg
Fotolia.

‘Ik heb nog nooit een wijkverpleegkundige gesproken die voor dit mooie vak heeft gekozen om zo veel mogelijk papieren en formulieren in te vullen’, schrijft Van Rijn. Daarom neemt hij maatregelen om het teveel aan administratie in de wijkverpleging tegen te gaan. Op dit moment zijn er nog vijf opties, oftewel prestaties, voor een wijkverpleegkundige om de zorg te verantwoorden. Vanaf volgend jaar wordt dit teruggebracht naar één prestatie: wijkverpleging.

Minder administratie
Daardoor zullen wijkverpleegkundigen minder tijd kwijt zijn aan het verantwoorden van de zorg en dus aan administratie. Van Rijn: ‘Het mes snijdt aan twee kanten: het vak wordt leuker én er is meer tijd voor zorg. Dat komt weer ten goede aan de mensen die zorg nodig hebben.’ De staatssecretaris benadrukt dat het kabinet probeert de wijkverpleegkundigen zo goed mogelijk te ondersteunen. ‘Allereerst is er vanaf het begin van deze periode extra geld naar de wijkverpleegkundige zorg gegaan. Ten tweede hebben wijkverpleegkundigen de vrijheid gekregen om zelf te indiceren: niet het Centrum indicatiestellingen zorg (CIZ) maar zijzelf stellen nu vast welke zorg bij wie wanneer mogelijk is.’

Dossier Thuiszorg
Nieuws, achtergronden en opinie over de thuiszorg. Thuiszorg is verzorging en verpleging die bij cliënten thuis wordt geleverd. De artikelen gaan over verpleging, verzorging en huishoudelijke hulpen, vaak in combinatie met de zorghervorming. Lees meer.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.