MSB zweeft tussen hoop en mislukking

Met het ontstaan van het medisch-specialistisch bedrijf (MSB) spreken medisch specialisten voor het eerst met één mond. Of draagt het ontstaan van een bedrijf binnen het ziekenhuis bij aan bestuurlijke instabiliteit?
Pauline Meurs
Pauline Meurs

Het is nog te vroeg om te zeggen dat het medisch-specialistisch bedrijf (MSB) zijn meerwaarde heeft bewezen. Is de patiëntenzorg verbeterd of komt er van gelijkgerichtheid van belangen niets terecht omdat er twee kapiteins op het schip zijn? De meningen zijn verdeeld over het functioneren van MSB’s tot nu toe, blijkt op het congres over het MSB dat Zorgvisie samen met de Federatie van Medisch Specialisten op 26 november heeft georganiseerd. Vertegenwoordigers uit de hoek van MSB’s wijzen op de kansen. Voor het eerst zitten alle medisch specialisten uit het ziekenhuis samen in één bedrijf. De schotten tussen de maatschappen

2
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.