Multipoli wil gehandicaptenzorg en ggz integreren

Een multidisciplinair anderhalvelijnscentrum dat verder gaat dan de zorg die een VG-poli biedt. Dat is wat Multipoli Bijonz, een initiatief van gehandicaptenzorgorganisatie Prisma, moet zijn. In de poli moeten de gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg in elkaar worden geschoven. De eerste poli is deze week geopend in Waalwijk.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Multipoli verbinden
Foto: AdobeStock

Frank Peeters is al sinds 2013 bezig met het opzetten van de Multipoli. ‘Er zijn natuurlijk al langer VG-poli’s voor mensen met een beperking en hun ouders, waar ze vragen kunnen stellen over de beperking waar ze mee te maken krijgen en over de prognose’, legt de dagelijks bestuurder van de Multipoli uit. Als manager zorg en expertise bij Prisma wilde hij vier jaar geleden ook zo’n poli openen. ‘Maar ik vond de zorg die in VG-poli’s wordt geboden niet helemaal volledig. Want meestal is een beperking de dominante grondslag, maar is er daarnaast nog een secundaire grondslag waar

0
416

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.