Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Nederlandse zorg is nummer 40 van de wereld

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
We zijn helemaal niet de beste van de wereld. De Nederlandse zorg is op zijn best een goede middenmoter. Op onderdelen springen we er gunstig uit, maar doordat Nederlanders relatief veel roken blijft de levensverwachting achter bij vergelijkbare landen.
Kinderdijk © Rijkswaterstaat
Kinderdijk © Rijkswaterstaat
Premium

‘De Nederlandse zorg behoort tot

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  8 REACTIES

  1. Och, als ze na 10 maanden pijn en klagen er pas achter komen welke schade je van een val als gevolg van kapotte voetpaden (gaten in de stoep) hebt opgelopen????? Maar dan is het te laat om de reden aan te wijzen en kun je verzekeringstechnisch naar je centen fluiten, terwijl je wel al die tijd pijnstillers hebt mogen (vr)eten en dat nog dagelijks moet doen. de 40e plaats? Echt nog zo hoog op de lijst???

  2. Lees alle reacties
  3. Dank zij de aardgasbaten, konden wij het hoofdstuk onderhoudsplicht in het Burgerlijk Wetboek grotendeels vergeten,echter in Belgie(van oorsprong hetzelfde BW) en ook in de rest van de EEG, staat de gemeente bij u op de stoep: wilt u naar rato even bijdragen in de kosten van uw ouders in het bej. en verpleeghuis., nadat het vermogen van de ouders is opgesoupeerd.

  4. De zorg in NL wordt nog steeds old-school benaderd. Kanteling wat is dat? Vele zorgmedewerkers werken nog volgens richtlijnen van hun opleiding van 20 jaar geleden. Burgers zijn geen dommerikken. Die kunnen heel veel zelf regelen. Help ze daarmee verder en laat de zorg aanvullend zijn waar het nodig is of wenselijk. En zorgmedewerkers leren afwijken van de oude opgelegde paden!

  5. Tja, het is al jaren bekend (CPB) dat er maar matig gescoord wordt ten opzichte van Europese landen ten opzichte van hoge kosten en matig effect.
   In NL verreweg de meeste intramurale bedden. Simpelweg omdat we met de verzorgingsstaat een grote fout begaan zijn om het wonen en de service (in woonzorgcentra) publiek te gaan betalen als voorziening in plaats van het bij de uitkering te laten waarvan men zelf als burger blijft huren en het levensonderhoud. Dat heeft de zorgkosten enorm opgeblazen en vertekend. Wat hoeveel procent is nu werkelijk zorg?
   Snelle oplossing:
   Heb lef en ontvlecht het intramurale integrale bedrijfsmodel
   met spoed en definitief! Burger betaalt zelf huur en service wat hij ook mankeert en ook al verblijft hij in een woonzorgcentrum.
   Doel:
   Huidige woonzorgcentra nieuw leven inblazen met ruimte voor elke kwetsbare burger die wil verhuizen naar een beschermde woonomgeving.
   Of die mensen (nog) een verblijfsindicatie hebben of niet; wees creatief en regel meer flexibiliteit in door een gecombineerd businessmodel publiek en privaat.
   Weet wel wat je doet en regel het juridisch goed af!
   Neem als bestuur het voortouw en laat woningbouwverenigingen eieren voor hun geld kiezen; of een nieuw contract met nieuwe huurprijzen en zaken doen met de burger of faillissement op korte termijn waardoor er slechts een verlies-verlies ontstaat en een grote kapitaalvernietiging.
   Laat je inspireren via ons kenniscentrum http://www.novire.nl

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.